shadow

מי צריך גסטרונומים? למה הם משמשים ואיך בוחרים אותם? בשביל זה כתבנו עבורכם מדריך לבחירת גסטרונומים איכותיים!

מה זה גסטרונום?

גסטרונום הוא תבנית מתכת, בו ניתן להגיש או לאחסן מזון לשמירה מקסימלית על טמפרטורת המזון ואיכותו. בדרך כלל, השימוש בגסטרונומים נעשה במטבחים תעשייתיים מכל הסוגים, בהם המזון מוכן בכמויות גדולות ולעתים דורש הגשה של כמות גדולה, כמו במקרים של חדרי אוכל למיניהם, או העברה של כמויות גדולות של מזון כמו במקרים של חברות קייטרינג וכדומה. הבחירה בגסטרונום מסוים לעומת אחר נעשית בעיקר לפי העדפה אישית של המשתמש בו לפי מה החומר, ממנו הוא עשוי ולכן נרחיב על כך.

ברזל

גסטרונום מברזל יצוק הוא אחד הסוגים המבוקשים ביותר של גסטרונומים בעיקר בזכות הפיזור האחיד של החום בהם והיכולת שלהם לשמור על טמפרטורת המזון. יחד עם זאת, גסטרונומים מברזל יצוק דורשים תחזוקה שוטפת, שתשמור על החומר מפני חלודה וכמו כן, לא ניתן לשטוף את הגסטרונומים מהברזל היצוק באמצעות מדיח הכלים, אלא אך ורק באופן ידני.

נירוסטה

הנירוסטה היא גם כן חומר מבוקש בכל הנוגע לכלי בישול וגסטרונומים בעיקר בזכות העובדה, שהיא לא מחלידה כמעט וגם בזכות העובדה, שהמזון לא נדבק אליה וכך היא נשארת נקייה יותר. העמידות של הנירוסטה, כל עוד שומרים עליה היטב, היא גבוהה במיוחד ומבטיחה הנאה מהחומר למשך תקופה ארוכה. עובדה חשובה לגבי תחזוקת הנירוסטה היא, שחשוב לא לפגוע בציפוי שלה למניעת חלודה ולמניעת הידבקות של המזון ולכן חשוב להשתמש בה עם כלי בישול שאינם שורטים וכך גם לגבי הניקיון שלה.

אלומיניום

האלומיניום הוא חומר נהדר לשימושים שונים במטבח בזכות תכונותיו אלו: משקלו קל מאוד בהשוואה למתכות אחרות, הוא אינו מחליד, הוא מוליך חום מצוין, הוא לא רעיל והוא מאוד קל לניקוי. החיסרון שלו לעומת המתכות האחרות הוא, שלא ניתן להשתמש בו לחימום באמצעות אינדוקציה, שהפכה לפופולרית מאוד במטבחים רבים בשנים האחרונות.

לסיכום, ישנו מגוון רחב של חומרים, מהם ניתן לייצר גסטרונומים. אנו יצרנו עבורכם מדריך לבחירת גסטרונומים איכותיים לפי רמת הביקוש שלהם על ידי שפים רבים ועל פי תכונותיהם הייחודיות.

Author

Admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *