סוכרים ומתוקים נמצאים סביבנו כמעט בכל שעות היום. לפעמים נדמה שלא משנה לאן נסתכל, אנו נראה מאכל מתוק מול ענינו. אז איך נוכל להיפתר מהמשיכה למתוק ויוצאים ממעגל הסוכרים והמתוקים?
על מנת לענות לשאלות אלו, החלטנו לגייס אנשי מקצוע מטעם חברת הרבלייף על מנת שאלו יעזרו לנו להגיע לתשובה הטובה ביותר. לאנשי המקצוע שגויסו יש ניסיון רב בתחום, ידע אין סופי וניסיון ספציפי בעולם תוכן זה.
סוזן באוורמן, ראש מחלקת הדרכה בחברת הרבלייף אומרת כי הסוכר נמצא כמעט בכל מקום וכמעט בכל סוג של אוכל. את הסוכר ניתן לראות ברטבים, קטשופ, משקאות מתוקים, אוכל מעובד, רסק עגבניות, לחם, ממרחים ועוד.
סוזן מסבירה: כשאנחנו צורכים מתוק, לא משנה באיזו צורה ובאיזה מאכל, גם אם מדובר בכמות קטנה מאד של מתוק, הסוכר נכנס לגוף ועולה מהר אל מחזור הדם וצונח מהר. דבר זה גורם למצב בו אנו מרגישים עייפות, חולשה והגוף שלנו דורש במהירות עוד מתוק במטרה לאזן את רמת הסוכר בגופנו. דרישה זו מכניסה אותנו למעגל של צריכת מתוק שהוא לא נגמר או שקשה לצאת ממנו. מעגל הסוכר הזה יכול להוביל למצבים קיצוניים ממש לא רצויים כגון סוכרת, מחלות לב והשמנה.
כיצד להתמודד עם התשוקה למתוק?
על מנת להתמודד עם התשוקה למתוק חשוב לעקוב אחר מספר טיפים שיעשו לכם הבדל משמעותי בצריכת המתוק היומית שלכם.
- בוקר ללא מתוק – אל תתחילו את הבוקר שלכם בצריכה של מתוק. נסו לפתוח את הבוקר עם מים קרים, ניתן להוסיף לימון או נענע למים. המתינו כרבע שעה ורק אז התחילו את ארוחת הבוקר שלכם. זכרו, אם תתחילו עם מתוק בבוקר יפתח לכם החשק לעוד מתוק לכל היום.
- נסו להוסיף קינמון – בראש ובראשנה הקינמון ימתיק לכם מעט את האוכל בצורה מבוקרת. הקינמון יכול להיות תחליף מושלם למתוק אותו אנו צורכים באופן קבוע. נסו להכניס מקלות קינמון לתה, שתו קפה עם קינמון, פזרו קינמון על פירות, הוסיפו קינמון ליוגורט ועוד. פעולות אלו יעזרו להפתיח את תחושת המתוק.
- צפו את השעות הקשות – במהלך היום שלנו יש תמיד את השעות הקשות, לרובנו זו השעה 16:00 בה רוב היום כבר מאחורנו ואנחנו כבר עייפים, מותשים וכן… צמאים למתוק. נסו לצפות את העתיד, חצי שעה לפני השעות הקשות אכלו משהו מזין שיחליף את תחושת המתיקות למשל תפוח, תפוז, שקדים, לחם שיפון, גבינות ועוד.
- ארוחות מסודרות – אחד הדברים שהכי גורמים לנו לרצות לנשנש משהו ובעיקר מתוק הוא ארוחות לא מסודרות. נסו לתכנן את הארוחות שלכם, נסו להבין מתי נכון לכם לאכול. נסו לאכול את הארוחות המרכזיות בזמן (בוקר, צהרים וערב) ואפילו לאכול משהו קטן בין לבין.
לסיכום:
הרצון למתוק הוא רצון שניתן להתגבר עליו, ניתן לצמצם אותו ואפילו לשלוט בו. המעבר לאורח חיים בריא הוא שינוי משמעותי באורח החיים שלנו בחלק מהמקרים נדרש לוותר על משהו או לשנות הרגלים אבל חשוב לזכור כי המטרה היא גוף בריא ושמירה על תזונה מאוזנת.