כאשר מדברים על היתר בניה מדברים למעשה על אישור שצריך להוציא בכל פעם כאשר רוצים לעשות עבודות בניה שונות. למעשה, אנחנו רואים שהוצאה של היתר בנייה נדרשת לא רק כאשר רוצים לבנות משהו, אלא גם כאשר רוצים לבצע הריסה או כאשר רוצים לעשות שינוי בשימוש של מקרקעין כזה או אחר. השאלה האם תקבלו את האישור הנדרש קשורה, בין היתר, לייעוד של המקרקעין שעליו מדובר ולתוכניות הבנייה המפורטות שנקבעו בעיר. לכן, כאשר מדברים על הוצאת היתר בנייה מדברים לא על עניין של רצון טוב, אלא על חוק של ממש. במילים אחרות: אם תבנו מבנה כלשהו בלי היתר לכך, אתם עלולים למצוא את עצמכם משלמים קנס כתוצאה מבחירתכם.
איך מבצעים הוצאת היתר בנייה?
התהליך של הוצאת היתר בנייה אינו פשוט והוא יכול להיות מורכב יותר או בפחות, הכול בהתאם לעירייה שאליה אתם פונים. אומנם החוק במדינת ישראל זהה בין כל הערים, אך יש עיריות שעובדות בהקשר הזה בצורה יעילה יותר לעומת עיריות אחרות. באופן כללי ניתן לראות שהוצאה של היתר בניה דורשת מאתנו להגיד בקשה לקבלת מידע מסודר אודות תכניות הבניה באזור. בשלה השני ניתן יהיה, בהתאם לתכניות הבניה המקוריות, להגיש את הבקשה להיתר בניה. חשוב לדעת שלא פעם אפשר יהיה לקבל היתר בניה בדיעבד, כלומר עבור בניה שכבר בוצעה, אך לרוב היתר כזה יגיע עם קנס שצריך לשלם.
מדוע כדאי לקבל עזרה מקצועית בעניין הזה?
הוצאה של היתר בנייה זה לא דבר פשוט והעירייה, ממש כפי שהיא יכולה לתת לכם את היתר הבנייה, עלולה גם לסרב לכך. לכן חשוב לבדוק איך אתם עושים זאת ואיך אתם מקדמים את העניין כדי להגדיל את הסיכוי לקבל את ההיתר וכדי להימנע מסחבת מיותרת. מבולבלים? תוהים מה ניתן לעשות בנידון? כדאי שתדעו: היום הוצאת היתר בנייה זה משהו שאפשר להתמודד איתו גם בעזרת המומחים. פנו כמה שיותר מהר אל חברה שזו המקצועיות שלה ותוכלו לקבל שירות שיקדם עבורכם את העניין ושבסופו תקבלו את ההיתר הדרוש לכם.