shadow

חלת השבת, כבר ממזמן, הפכה למעיין סמל ליהדות ולערב השבת הקרב. עם תחילת הסוף שבוע ניתן לראות אנשים רבים מתחילים לחפש את החלה המושלמת והטרייה ביותר שאפשר למצוא. מדפי הסופר מתחילים לתרוקן לאט לאט ככל שכניסת השבת מתרקבת יותר ויותר.

בעבר, מקומה של החלה היה שמור במיוחד לערבשישי, לאחרוחת הערב. אך ההצלחה המסחררת והביקוש הרב, יצרו מצב בו החלה נמכרת בכל ימות השבוע. החלה יכולה להופיע בבית יהודי טיפוסי גם בימי חול, לפני השבת וכן גם בשבת עצמה. חלת השבת עדיין תופסת מקום מכובד בערב שישי.

אז איך מכינים חלה מושלמת לשבת?

הסוד בהכנת חלה מושלמת לשבת הוא הטריות והטעם. על מנת לשמור על הטריות חשוב להכין את החלה כמה שיותר קרוב לכניסת השבת, ככה החלה תשאר כמה שיותר טרייה בשבת עצמה. בנוסף, ניתן לעזור לחלה לשמור על הטריות שלה על ידי אחסון החלה במקום סגור, לך ואטום.

חלה טריה הינה בעלת טרם מיוחד המפיץ ריחות עזים בחדר וטעם בלתי נשכח.  אחד התוספות המוצלחות ביותר לחלה טעימה הוא הוספה של סילאן לחלה. לסילאן יש הרבה יתרונות הוא גם בריא וגם טעים אך חשוב לזכור לא לשים כמויות גדולות שלו הרי כל המוסיף גורע.

הכנו עבורכם מתכון מעולה לחלה מושלמת עם סילאן שיהיה קשה להפסיק לאכול אותה

מצרכים להכנת המתכון:

  • 3 וחצי כוסות של קמח לבן
  • שקית שלמה שמרית שמרים טריים
  • ביצה אחת בגודל L
  • כוס מים פושרים
  • 50 גרם של סילאן תמר איכותי
  • חצי כוס של שמן
  • חצי כפית של מלח
  • ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הצק, לשים אותו טוב טוב עד שמגיעים לבצק איכותי במרקם נכון ומניחים אותו בצד לתפוח.
  2. ניקח קערת מיקסר ונשים בתוכה את כל החומרים מלבד השמן והמלח. לשים היטב למשך כ-4 דקות עד שהחומרים אחידים. מוסיפים שמן ומלח לקערה ולשים 8 דקות נוספות. מכסים את הקערה במגבת ונותנים להכל לתפוח.
  3. מוציאים מהבצק את האוויר ומעבירים למשטח שנוח לעבוד עליו. לשים את הבצק לצורה של כדור אחיד וחלק. מחלקים את הכדור ל-3 חלקים שווים ויוצרים צורה של נקניק מכל חלק. קולעים את שלושת הנקניקים ויוצרים צורה של צמה. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח שוב למשך 45 דקות.
    ** חשוב לציין, ניתן להכין את החלה בכל צורה אחרת באותו אופן הכנה.
  4. לאחר ההתפחה נבריש על הבצק את הביצה הטרופה ונכניס לתנור בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
  5. מערבבים סילאן עם מים ומברישים על החלה החמה.

הערות:

  • מומלץ להגיש את החלה בעודה טרייה וחמה על מנת לקבל טעם מושלם.
  • ניתן להוסיף בבצק צימוקים, התוצאה חלת סילאן וצימוקים טעימה.

Author

Admin