אין ספק כי אחד הדברים המלחיצים שיכולים לקרות לאדם ואין זה משנה אם זה נעשה בצדק או שלא בצדק הוא הליך חקירה במשטרה. לעתים מדובר בהליך שמתבצע בחדר חקירות ולפעמים בהליך שמתבצע תוך כדי אירוע כמו למשל תאונת דרכים, אירוע הריגה, רצח, אלימות במשפחה וכדומה… לפני שנעניק לכם כמה טיפים חשובים להתנהלות נכונה בזמן חקירה במשטרה, כדאי להבין קודם כל מה זה בכלל.
מהי חקירה במשטרה?
בראש ובראשונה, לפני שמתבצעת החקירה בפועל, מתקיים זימון לחדר חקירות במשטרה שבין השאר מטרתו לאסוף מידע, ראיות, גביית עדויות וביסוס עובדות, בכדי שבשלב מאוחר יותר, המשטרה תוכל לבסס כתב אישום כנגד הנחקר או כנגד נחקרים אחרים הקשורים אליו. לא כל שוטר יכול לבצע חקירה במשטרה, אלא שוטר המוסמך לכך. יש כל מיני תחומים שהמשטרה מנהלת חקירות נגד חשודים בביצוע עבירות כמו למשל עבירות פליליות, תאונות, איתור נעדרים וכדומה.
טיפ מספר 1: היו רגועים
לחץ לא יעזור כאן, אלא רק יחמיר את הבעיה. לכן, לפני שאתם בכלל מתחילים לדבר עם השוטר החוקר, נשמו אוויר, ספרו עד 30 ונסו לחשוב בהיגיון. אל תאמרו שוב דבר ואל תענו על אף שאלה.
טיפ מספר 2: פנו לעורך דין
הדבר החכם ביותר שאתם יכולים לעשות, הוא לפנות לעורך דין מקצועי שיסייע לכם להבין כיצד להתנהל בצורה הטובה ביותר אל מול השוטרים. עורך הדין יסביר לכם כיצד תהליך החקירה יתבצע בפועל, מה אתם יכולים להגיד ומה אתם לא יכולים להגיד, שכן דברים מסוימים שתגידו בשלב זה, יכולים להיות נגדכם בשלב מאוחר יותר.
עורך הדין יעזור לכם להבין את החשדות, להבין על מה המשטרה מבססת את החשדות ולפני שנותנים תשובה חשוב להבין את הנתונים ובכדי להיות. יש הרבה פעמים שהמשטרה מאשימה חשודים רק במטרה לעורר תגובה אצל החשוד.
בנוסף, כדאי לפנות לעורך דין המתמחה בתחום האישום בו אתם מואשמים, בין אם זה עורך דין המתמחה בדיני משפחה, עורך דין המתמחה בעבירות פליליות וכדומה.