shadow

אחת הקלישאות המוכרות ביותר בעולם הפרסום היא “אין דבר כזה פרסום רע”, אך בדומה לקלישאות רבות, גם זו איננה נכונה בהכרח, בוודאי לא בעידן האינטרנט, בטח לא מאז הופיע גוגל בעולמנו.

כל אמירה, כל מאמר, כל משפט בו השתתפנו, כל דיון בו נטלנו חלק, כל דבר שעשינו ופורסם ברשת בעבר, חשוף וגלוי לעין כל. לא משנה כמה זמן עבר, לא משנה מה עשינו מאז וכמה ניסינו להדחיק או להעלים את זה, אם זה מופיע ברשת, אנחנו יכולים להיות בטוחים שמישהו יעלה על זה וגרוע מכך, אם לא עשינו מספיק בשביל שזה ייעלם, הרי סביר להניח שאותם דברים שליליים, יהיו הראשונים שיופיעו, כשמישהו ירשום את השם שלנו בגוגל.

זו הסיבה שחברות שיווק וקידום אתרים, עוסקות לא מעט בניהול מוניטין בגוגל ובכלל ברשת. הרעיון הוא מאוד פשוט, קיים פרסום של מידע שלילי שיכול להשפיע עלינו? תפקיד החברה הוא לגרום למידע הזה, במקרה הטוב, להיעלם מהרשת, במקרה הרע, להיעלם מהעמודים הראשונים בגוגל, זאת מתוך הנחה שמעטים הגולשים שיגלשו אל מעבר לעמוד השני-שלישי ועל כן הם לא יגיעו למידע הזה.

באילו מקרים מטפלים במסגרת ניהול מוניטין?

ניהול מוניטין מתעסק, כאמור, עם מידע שלילי שמופיע ברשת, בין אם הוא נכון ובין אם לא (צריך לזכור, גם אם המידע נכון, הרבה פעמים הגולש לא יודע את המקרה המלא ויוצר לו פרשנות משלו, מבלי שיש לו יכולת להסביר את המקרה). בין היתר, מדובר על המקרים הבאים:

  • תביעות משפטיות – ישנם אתרים כגון תקדין, בהם מופיעות כל התביעות המשפטיות שנידונו בישראל. הגולש לא יכול לראות את תוצאות המשפט אלא רק שיש תביעה. אם הוא משלם לתקדין (או לאתרים דומים), אז הוא יכול לדעת מה היו התוצאות הסופיות. זה יכול לגרום נזק כלכלי עצום לעסק.
  • תגובות שליליות מצד לקוחות, ספקים או בעלי עניין– תגובות שהתפרסמו באתרים ורשתות חברתיות מבלי שסיפקנו הסבר למקרה.
  • מאמרים ביקורתיים – החל ממאמרי דעה או תוכן וכלה במאמרים שכל מטרתם לתקוף.
  • אירועים שליליים – שוב מדובר על אירועים בהם היינו מעורבים מבלי שהתקבלה התגובה שלנו למקרים.
  • סרטונים או תמונות מביכות – זה יכול לקרות לסלבריטאים וזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו, ברגע של זעם או ברגע של חולשה.

דוגמא טובה לחברה שמתעסקת בתחום של ניהול מוניטין, היא חברת נטוורק טיים בראשותו של אייל אסולין. לחברה מאות לקוחות אשר נהנים משירותי קידום אתרים וכן משירות של ניהול מוניטין בגוגל ובכלל.

בין היתר, החברה עובדת מול אתרים ברשת, במטרה להוריד כתבות וידיעות שליליות, וכן היא דואגת לפרסם כתבות חיוביות, אשר גם יאזנו את אותן כתבות שליליות וגם, עם הזמן, יגרמו לירידתן של הכתבות השליליות בדירוג של גוגל, עד שיהיה קשה למצוא אותם בעת חיפוש החברה במנוע החיפוש.

Author

noya

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.