shadow

כחלק מתקופת ההריון על האישה לעבור מספר בדיקות על מנת לוודא את מצבו של העובר ולעקוב אחר ההתפתחות שלו. מטרתן של הבדיקות היא לבדוק כי לא ניתן להצביע על מחלות שונות.

מהי הבדיקה

בדיקת DNA עוברי  נחשבת לבדיקה בעלת אמינות גבוהה בהשוואה לבדיקות אחרות. את דגימת הדם הנלקחת מהאישה מכניסים למכשיר המבצע בדיקת רצף וכמות של קטעי דנ”א כאשר את התוצאות הממוחשבות מעניקות פרשנות לבדיקה.

הבדיקה מזהה תסמונת דאון

בדיקת DNA עוברי מזהה תסמונת דאון וכן גם תסמונות אחרות העשויות לפגוע פגיעה מוטורית קשה ואף להביא לתמותה מוקדמת. למרות כי הבדיקה נחשבת אמינה למדי, ההמלצה היא לאמת את התוצאות על ידי בדיקה נוספת כמו בדיקת מי שפיר.

עבור מי מומלצת הבדיקה

בדיקת DNA עוברי מומלצת לנשים הנושאות עובר אחד ונמצאות בהריון בסיכון.

מהם גורמי הסיכון

ישנן גורמי סיכון אשר חשוב מאד להביא בחשבון: גיל 35 ומעלה, גילוי סימנים במסגרת בדיקת אולטרסטונד העשויים להצביע על הפרעות שונות אצל העובר.

היכן ניתן לבצע את הבדיקה

את הבדיקה ניתן לבצע בקופות החולים המציעות את הבדיקה ברחבי הארץ החל מהשבוע העשירי להריון, כאשר התוצאה תינתן שבוע ימים לאחר הבדיקה.

במידת הצורך יהיה צריך להגיע לייעוץ גנטי

לאחר קבלת התוצאות ישנם מקרים בהם יהיה צורך להגיע לקבלת ייעוץ גנטי. טרם ההגעה לבדיקה חשוב מאד להצטייד בהפנייה של הרופא המטפל.

טרם הבדיקה חשוב מאד להצטייד במידע

טרם הבדיקה, חשוב מאד להצטייד במידע רב על מנת לדעת מה הכוללת הבדיקה והאם כדאי לעשותה או שמא לבחור בבדיקת מי שפיר.

חשוב מאוד להתייעץ עם הרופא המטפל

ההמלצה היא להתייעץ עם הרופא המטפל. התייעצות עם הרופא המטפל תוביל לקבלת הבחירה המדויקת ביותר. רופא בעל ניסיון רב יהיה ביכולתו להסביר את היתרונות והחסרונות בביצוע הבדיקה תוך שימת דגש על בריאותה של המטופלת.

כיצד תבחרו את הרופא המתאים

טרם הכניסה להריון , חשוב מאוד לבחור את הרופא המתאים ביותר, זה אשר יראה את טובת המטופלת ולכן ראוי לבצע סקר מקיף בין הרופאים השונים עד לבחירת הרופא המתאים ביותר.

Author

Admin