בית עם גינה הוא חלום של ישראלים רבים, ויש גם לא מעט כאלה שגם הצליחו להגשים אותו. כשכבר יש גינה, כדאי לשדרג אותה עוד יותר, ואחת התוספות הכי כיפיות והכי מפנקות היא ללא ספק ג’קוזי. כדאי לדעת שככל שמשתכללות הטכנולוגיות לייצור אמבט הזרמים, כך המחיר שלהן הופך ליותר ויותר נגיש, ולכן קל יותר לממש גם את החלום על ג’קוזי בגינה. בכל מקרה שבו מחליטים להוסיף את המתקן משרה השלווה ישנם מספר דגשים חשובים לגבי ההתקנה שכדאי לקחת בחשבון.
מיקום
ההחלטה הראשונה לקראת התקנת ג’קוזי בגינת הבית היא המיקום המדויק שלו. השיקולים הם קודם כל נגישות נוחה אל האמבט, מרחק מינימלי מאלמנטים אחרים בחצר כמו עצים או שיחים (ובכל מקרה מינימום מטר מכל צד), פרטיות (אם ישנם מקומות בגינה שבהם אין פרטיות מוחלטת הם פחות מתאימים להתקנת ג’קוזי) ועוד כדאי לזכור שהמתקן זקוק לחיבורים למים ולחשמל וגם הם מהווים חלק בלתי נפרד מהתכנון ומבחירת המיקום.
משטח
ככל שהג’קוזי בגינת הבית גדול יותר, כך המשטח שעליו הוא מונח חייב להיות יציב וחזק יותר. בחלק מהמקרים אפשר להתקין את האמבט המענג ישירות על האדמה, אבל יש גם מצבים שבהם נדרשת קודם יציקה של משטח בטון – שכמובן חייב להיות ישר לחלוטין.
סוגי ההתקנה האפשריים של ג’קוזי בגינה
ישנן 3 אפשרויות לגבי התקנה של ג’קוזי בגינה: שקועה, חצי שקועה וחיצונית.
ג’קוזי שקוע מחייב דפנות בטון שהעובי שלהן הוא לפחות 15 ס”מ. בנוסף חובה לוודא שהמשטח שבתוכו משקעים את האמבט חזק מאוד ונטול שיפועים. בדרך כלל סביב הג’קוזי השקוע יורכב דק מהודר שיישתל דש סינתטי, גם לשם האסתטיקה וגם כדי שהכניסה לאמבט תהיה נוחה.
ג’קוזי חצי שקוע הוא כזה שחצי מהגובה שלו מעל לפני החצר וחצי מתחת. ג’קוזי חיצוני מחייב באופן טבעי מדרגות כדי שאפשר יהיה להיכנס אליו בנוחות. בדרך כלל במקרים אלה התקנת ג’קוזי בגינה תכלול גם יצירת משטח מתאים סביב המדרגות.
בכל מקרה חשוב לוודא שמערכות המים והחשמל של הג’קוזי נפרדות ממערכות הבית, וכמובן מופקדות בידיים מנוסות בסוג ספציפי זה של עבודה.