shadow


עור של תינוק זה ביטוי שאמור לתאר את העור החלק והנעים ביותר. נכון? אז זהו, שזה לא כל כך פשוט. עור של תינוק זה עור עדין ורגיש, שהמחסום העורי שלו עדיין לא התחזק דיו.

ואולי זו הסיבה שדווקא תינוקות סובלים יותר מאטופיק דרמטיטיס.

מה זה אטופיק דרמטיטיס  

אטופיק דרמטיטיס זאת מחלת עור כרונית שנגרמת משום שהמחסום העורי אינו ממלא את תפקידו בשלמות.

לעור חודרים חלקיקים שגורמים לגירוי, לדלקת ולגרד מציק במיוחד.

תינוקות הסובלים מאטופיק דרמטיטיס לעיתים טרודים כל כך בגרד המסיבי, עד שהדבר פוגע בהתפתחותם. אין להם פנאי לבחון את העולם ולנסות אותו, הם ממוקדים בעצמם.

טיפול באטופיק דרמטיטיס

על אף שאין טיפול המעביר את מחלת העור כאילו לא הייתה, בכל זאת חשוב מאד לטפל ולהקל מעל התינוק את סבלו, גם מהסיבה הפשוטה שהוא חסר ישע וזקוק לעזרת הסביבה, וגם משום שהטיפול, על אף שאינו מרפא, קריטי להתפתחות הילד הפיזית והרגשית. גם ההקלה הזמנית חשובה.

בזמן התפרצות אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות יש לטפל לפי הוראות הרופא, בדרך כלל במשחות המכילות סטרואידים ולפעמים גם במשחות אנטיביוטיות, ובזמן רגיעה חשוב להקפיד על קרם לחות ומשחות שמחזקות את העור.

חשוב לשים לב לסביבה: להלביש לילד בגדי כותנה רכים, להשתמש באבקת כביסה עדינה, ולהימנע משימוש בכימיקלים בסביבת הילד (דאודורנט ספריי, חומרי ניקוי, צבע, דבק רהיטים – כל חומר בעל ריח חזק).

סטרואידים לתינוק – תופעות לוואי

כפי שהזכרנו, בזמן התפרצות של אטופיק דרמטיטיס, הטיפול המצוי והמידי ביותר אלו משחות המכילות סטרואידים. הסטרואידים, שמכילים בדרך כלל חומר בשם קורטיזון, הם חיקוי לחומרים טבעיים שהגוף מייצר כדי להילחם בדלקות. היעילות המידית שלהם באמת גבוהה במיוחד.

ההורים מתחלקים בדרך כלל לשתי קבוצות: אלו שמשתמשים בסטרואידים ללא הגבלה, ואלו שמפחדים מהשימוש בהם בגלל תופעות הלוואי שלהם.

ובכן, הטיפול באמצעות סטרואידים באמת יעיל, אך הוא עוזר לטווח הקצר, ואם משתמשים במשחת סטרואידים ברצף עלול העור להפוך לדק מדי ופגיע.

לכן, הטיפול צריך להיעשות במשולב: משחות המכילות סטרואידים בזמן התפרצות, קרם לחות ומשחות המכילות אבץ בתקופות השקטות יותר.

פניסטיל טיפות לתינוק

תינוקות הסובלים מאטופיק דרמטיטיס בדרך כלל מתקשים לישון בלילה. חשוב להבין שחוסר שינה לא פוגע רק בהורים ובמשפחה, חוסר שינה הוא גם פגיעה משמעותית בילד עצמו.

חוסר שינה פוגע בהתפתחות המוח, מעב על ההתפתחות הרגשית, מעכב גדילה, וגורם לחסרים משמעותיים בכל תחום שהוא.

רופאים ממליצים בדרך כלל על שימוש בטיפול פניסטיל על מנת למנוע גרד בלילה. הורים רבים אינם מעוניינים להשתמש בטיפול תרופתי לאורך זמן.

חשוב להיות מודעים למחירו של חוסר השינה, ולהבין שאין מדובר במותרות אלא במרכיב חיוני לבריאות הילד, ומתוך כך לשקול את האפשרויות.

אתם לא לבד, בעמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס מודעים לנטל הכבד המוטל על הורים לתינוקות עם אטופיק דרמטיטיס. אתם מוזמנים לפנות לעמותה בטלפון מספר: 08-996-9970 , להתייעצות ולקבלת מידע עדכני ויעוץ בנושא.

Author

Admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.